«Harry Potter og Halvblodsprinsen» av J.K. Rowling

halvblodsprinsenFør Harry Potter skal begynne på sitt sjette skoleår på Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom, oppsøker rektor Humlesnurr ham i sitt gompehjem hos Dumlingene. Han ønsker å gi Harry enetimer slik at han er bedre rustet i kampen mot Voldemort og hans malacruxer. Nye lærere ansettes i eliksirer og forsvar mot svartekunster, og Harry imponerer professor Snilehorn i eliksirer fra Halvblodsprinsens lærebok. Harrys mistenksomhet mot Draco Malfang og Slur tilspisser seg, og får til slutt med seg den gamle Humlesnurrlegionen, til tross for Ronny og Hermines skeptisime.

Spenningen i bok 6 (av 7) er hvor professor Slurs lojalitet ligger. Innblikkene i hvordan Voldemort ble slik han ble er også en «pageturner». Selv synes jeg det er morsomt å lese hvordan Rowling syr den virkelige og den magiske verden sammen. Hun har et forrykende driv og legger opp til en avslutning man bare har mistanker om … men den kommer ikke. Jeg får et inntrykk at denne boken bare er et preludium til syvende og siste bok.

Det legges igjen for mange spor som ikke løses: lojalitet, hvem stjal en malacrux, hvorfor følger Harry en anonym trollmanns lærebok slavisk, vil Galtvort åpnes etter sommeren og kommer Harry til å fullføre sitt siste skoleår.

Min leseopplevelse:terningkast 5

2 thoughts on “«Harry Potter og Halvblodsprinsen» av J.K. Rowling

  1. Bok 6 ble min favoritt i serien etter den gedigne nedturen som var Bok 5. Så? Snape/Slur? God eller ond? 😀

    Du har fått helt riktig inntrykk, Rowling uttalte før den kom ut at Bok 6 og Bok 7 er to halvdeler av samme bok.

  2. Ja, Slur er er karakter som fascinerer meg. Jeg tror nok han vil ha en avgjørende rolle helt til siste slutt.

    Litt rart å måtte vente med fortsettelsen … Ville egentlig utsette det til hypen hadde gitt seg, og lese serien i mitt eget tempo – men jeg innrømmer nå at jeg vil hive meg over den syvende og siste så snart jeg får tak i den :).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *