«Talismanen» av Stephen King og Peter Straub

talismanenJack Sawyer er en 12 år da hans mor holder på å dø av kreft. Han får et oppdrag i å reise fra øst- til vestkysten av USA, for å finne talismanen som kan redde moren hans. Hvis han klarer det, hjelper han også dronningen i «Territoriene», en parallell verden til vår egen. Han kan flippe mellom disse to, og finner ut at de fleste har sine «liker» i den alternative verdenen, til og med bygninger og hendelser. Det blir et kappløp mellom Jack og den avdøde farens samarbeidspartner.

«Talismanen» er et samarbeidsprosjekt mellom King og Straub, der de visstnok skal ha vekslet på å skrive så langt inspirasjonen rakk. Dette er første gang jeg leser noe av Straub, og jeg må innrømme at jeg leste denne boka pga. Kings medvirkning. Han har gjort dette mye bedre i «Desperation», «The Stand» og «The Dark Tower». Parallelle verdener har han også syslet mye bedre med i tvillingbøkene «The Regulators» og «Desparation».

Jack en interessant og moden 12-åring, kanskje litt vel bråmoden og kunnskapsrik, i forhold til de 12-åringer jeg kjenner. Han er så godt beskrevet at jeg som leser klarer å identifisere meg meg ham og hans følelser. Bokens beste del er da han treffer Wolf og de må sone i Sunlight Gardeners Home for Boys. Likevel synes jeg oppdraget hans blir for gjentakende på sine 731 sider, og rotete på slutten. Jeg må lese stykker om igjen for å få med meg det som egentlig skjedde. Det stilles også en interessant spørsmålsstilling: hva skjer når fedrenes synder blir sønnenes problemer. Dessverre klarer ikke forfatterparet å besvare det på en forståelig måte.

Min leseopplevelse:terningkast 3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *