«Det mørke tårn II – de utvalgte» av Stephen King

de utvalgte«De utvalgte» er en direkte oppfølger av «Revolvermannen», første bok i «Det mørke tårn»-serien. Roland fortsetter jakten på Det mørke tårn i en verden som har gått videre. På stranden ved Vesthavet står 3 dører som han må åpne for å finne de utvalgte følgesvennene sine. Han går inn i parallelle verdener og treffer/blir narkomane Eddie Dean på 1980-tallet, schizofrene Odetta Holmes på 1960-tallet og seriemorderen Jack Mort på 1970-tallet.

Stephen King skriver mer konkret og spennende, enn i forløperen. Roland som person og hans altoppslukende oppgave beskrives ikke direkte, men gjennom de personene han går inn i og senere møter. På en merkelig og spennende måte infiltreres historiene deres i hverandre enten i den ene eller andre verdenen.

Som leser må man være utstyrt med en god porsjon forestillingsevne, for å kunne sette inn i kryssingen av tid, rom og karakterer. Er man kjent med Kings andre bøker, er man vant til det og finner mange likhetstrekk til annet han har skrevet. Ennå er det mange ubesvarte spørsmål, som jeg håper jeg får svar på i løpet av denne serien på 7.

Min leseopplevelse:terningkast 5

One thought on “«Det mørke tårn II – de utvalgte» av Stephen King

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *