«Det mørke tårn III – Ødemarken» av Stephen King

ødemarkenI bok nummer 3 (av 7) av «Det mørke tårn»-serien, er Ka-tet (en gruppe mennesker bestemt av skjebnen) samlet og fullstendiggjort. Roland, Eddie, Susannah og Jake (som ble drept i bok 1, men kommer tilbake!) går via Strålens vei for å finne Det mørke tårn, som står der de 6 strålene krysser hverandre. De passerer cyborg-voktere, et sted med bare gamlinger, en by ødelagt av kriger ingen vet hvordan ble startet og et psykotisk fjernstyrt tog.

Her starter oppdraget. Reisefølget kompletteres og skilles, og i raske sceneskift følger vi de forskjellige hovedpersonene i en forgiftet fremtids-middelalder. Stephen King løfter litt på sløret og gir litt mer informasjon om Tårnet som styrer alle verdener, magnetisme og den fremmede. Nok fengende til å henge med, men litt stillestående. Han kommer ikke med noen reale avsløringer av plottet, og dermed har jeg på følelsen av at han vingler. Selv har han sagt at han ikke vet hvordan det ender, til tross for tryglende dødsdømte fanger og eldre mennesker som vet at de kan dø når som helst.

Jeg liker hvordan tidsreise-paradokset blir behandlet. Jakes tilbakekomst er gledelig. Tributene og kryssingen til egen og andres litteratur er morsomme hvis man ser disse påskeeggene, men kan fort bli slitsomme hvis man ikke kjenner til dem. Det jeg ikke liker er hvordan Eddie og Susannah nærmest blir en person, og at leserne blir overlatt i en gigantisk cliffhanger. Jeg er glad jeg ikke må vente i 4 år på fortsettelsen.

Min leseopplevelse:terningkast 4

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *