«Cell» av Stephen King

cellTeknologien overvinner menneskeheten og sender ut «The Pulse» via mobiltelefonnettet. Alle som snakker i mobiltelefonen 1. oktober får viruset, hjernene deres rebooter og gjør dem til aggressive, telepatiske flokk-zombier. Tegneserieskaperen Clayton Riddell er i Boston og observerer fenomenet fra sidelinjen, da han for tiden ikke har en tilgjengelig mobiltelefon. Bekymringene for hans sønn og ekskone i Maine, gjør at han samler en liten gruppe med «normies» og legger på vei nordover for å finne dem.

De første sidene er bra, de er rett på sak, er egentlig ganske blodige, men ikke verre enn at de bygger opp til en forventning om at jeg snart skal få vite hva som startet det hele. Noen kapitler må jeg lese om igjen, siden jeg har på følelsen av at jeg ikke fikk med meg det essensielle. Likevel oppdager jeg at etter 473 sider, står man igjen som et spørsmålstegn: Hvem? Hva? Hvorfor? Hvis King legger opp til en fortsettelse, synes jeg det er dårlig å la oss lesere forlates i totalt uvitenhet.

Selv om jeg er en «constant reader» av Stephen King, finner jeg meg ikke i alt. En av hans sterke sider er karakterskildringene, men her er det store mangler. Det blir til stadighet poengtert hovedpersonens savn av sønn og ekskone, men jeg får ikke kjennskap til forholdet han har til dem og hvem de egentlig er. Hans følgesvenner har ingen kjent fortid og blir statister med et kunstig språk. «The Phonies» eller zombiene gjør heller ingen overraskende sprell, og dermed flater boken ut til et gigantisk gjesp.

Min leseopplevelse:terningkast 2

3 thoughts on “«Cell» av Stephen King

  1. Værsågod! Jeg ville ikke anbefale noen førstegangslesere denne boka, men hvis man er dreven King-leser, så bør jo man få med seg alt :).

  2. Jeg, for min del synes det er greit at King overlater noe til spekulasjon, så jeg gir en firer.

    Overnaturlige ting kan være krydder i skrekkromaner, men etter min smak bør man være forsiktig med doseringen hvis man vil skape en illusjon av realisme (og det tror jeg Stephen King vil).

    Zombiene har flere overnaturlige evner enn historien trenger (levitasjon??).

    Uansett er det en ekkel historie, og for meg var det en grei bok.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *