«Øst for Eden 1 og 2» av John Steinbeck

Til tross for farens forskjellsbehandling av sønnene Charles og Adam gjennom hele oppveksten, flytter de sammen som voksne og driver en gård. En dag finner de en forslått kvinne utenfor huset deres, Adam gifter seg med henne uten å vite noe om hennes bakgrunn, og bosetter seg i Salinas i California. Tjeneren Mr. Lee og vennen Hamilton blir gode oppdragere til Adams tvillingsønner Caleb og Aron, da moren forlater dem og faren stenger verden ute.

Øst for Eden 1 Øst for Eden 2

Den bibelske fortellingen om Kain og Abel – og søskenrivalisering – ligger til grunn for disse 2 bøkene. Selv om Adam skjønner denne fortellingen og kjenner igjen farens handlinger, gjør han det samme overfor sine sønner. Det blir en ond sirkel som får store konsekvenser.

Steinbeck skriver drivende godt. Hans personskildringer er så gjennomførte, at selv om bøkene er lange og noen av sekvensene ikke har med hovedfortellingen å gjøre, blir man ikke lei. Det bidrar bare til at man blir mer kjent med menneskene i Salinasdalen og drivkraften i deres handlinger.

Jeg var usikker på om jeg ville lese boka, da jeg allerede har sett filmen flere ganger. Det ble absolutt ingen skuffelse. Filmen tar for seg bok 2, mens bok 1 forklarer mye av det som skjer i siste del.

Min leseopplevelse:terningkast 6

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *