«Orkestergraven» av Unni Lindell

OrkestergravenSiv Ellen Blad blir drept på vei hjem fra jobb. Hun er musiker og spiller for tiden bratsj i en oppsetning av Svanesjøen. Det blir politietterforsker Cato Isaksens oppdrag å finne morderen blant den dreptes familie, medmusikanter, leieboere og kolleger i deltidsjobben hennes. Plutselig får morderen overtaket og blander seg inn i Isaksens travle familieliv.

I den 5. boken om Isaksen virker det som om Lindell er mer opptatt av å manipulere leseren, enn å spinne på et godt plott. I hvert korte kapittel legger hun ut synlige spor som peker mot åpningssekvensen, der hun lar morderen avsløre sine innerste tanker. Det kan bli litt slitsomt i lengden.

Dette er en grei strandlektyre som også tåler regn. Etter en regnværsdag i sommerferien, kruset den nederste delen av boken seg i småbølger, men var fremdeles leselig. Spenningen holder, men er litt anmassende. Isaksen er sliten som alltid, men klarer det til slutt, om ikke akkurat som planlagt.

Min leseopplevelse:terningkast 4

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *