«Jenta som lekte med ilden» av Stieg Larsson

Jenta som lekte med ilden«Det finnes ingen uskyldige. Derimot finnes det ulike grader av ansvar.» Slik forklarer Lisbeth Salander sin tilstedeværelse da Dag Svensson og Mia Bergman blir drept. Hun er hovedmistenkt i drapet på paret som er på teskelen til å avsløre trafficking mellom Sverige og Øst-Europa gjennom tidskriftet Millennium. Journalist Mikael Blomkvist, som er bindeleddet mellom Lisbeth og de drepte, har vanskelig for å tro at hans tidligere researcher er skyldig, og det blir et kappløp mellom politiet, media og trafficking-miljøet for å finne henne.

I den andre boka (av tre) om Millennium, Mikael og Lisbeth, konsentrerer Larsson seg om sistnevnte. Det er utrolig spennende å få vite mer om hennes bakgrunn og familie. Språket er intelligent, men likevel lett og flytende – og etter de 200 første sidene, hadde jeg vanskeligheter med å legge boka fra meg.

Likevel synes jeg det tar for lang tid før man klarer å se sammenhengen. 623 sider kan virke litt overveldende, da Larsson (eller forlaget som redigerte avdøde forfatters råmanuskript) har en del unødvendige detaljer med. Det jeg likte med Lisbeth i «Menn som hater kvinner», får nye overdrevne dimensjoner, slik at hun får superheltinneegenskaper, noe som svekker hennes troverdighet.

Min leseopplevelse:terningkast 5

2 thoughts on “«Jenta som lekte med ilden» av Stieg Larsson

  1. Skulle bare si at jeg har endret blogg. Kan du endre linken du har til meg. Hilsen Tufsa, tidligere Mustaparta Solskinnet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *