«Honningfellen» av Unni Lindell

honningfellenFørstebetjent Cato Isaksen er tilbake etter en sykepermisjon, og får to nye saker han må løse i et nytt etterforskningsteam. Patrik Øye, en sju år gammel gutt, forsvinner like før sommerferien, en uke senere blir Elna Duzika drept etter en påkjørsel på en parkeringsplass. Etterhvert viser det seg at de har sammenheng med hverandre, men ikke på den måten man først får inntrykk av.

Isaksens privatliv er ikke like framtredene som før, noe jeg som leser er glad for. I tidligere bøker sliter han med dårlig samvittighet for ikke å strekke til som far, ektemann og eksmann, men i denne boka er familien bare bisetninger. Dette veies opp med hans motsetningsfylte forhold til den nye kollegaen Marian Dahle. Likevel er det dynamikken dem i mellom som gjør at sakene blir løst.

I tidligere bøker synes jeg Lindell har vært litt for opptatt av å legge igjen mistenkelige spor hos alle og enhver, og historiene har blitt for hektiske. Det slipper man i «Honningfellen», der man får ro til å tenke over det som blir sagt og gjort. God krim.

Min leseopplevelse:terningkast 5

6 thoughts on “«Honningfellen» av Unni Lindell

 1. hej : ) kan du si meg hvordan hele boken ender ? hvem som er morderen osv ?

 2. har en oppgave i norsk der jeg skal skrive om boka, men rekker ikke å lese hele : s

 3. Hei Therese!

  Hvis du ikke har tid til å lese hele boka, anbefaler jeg deg å lese slutten av boka. De siste kapitlene forteller hvem som er morderen, hva som ligger bak handlingen og hvordan det går med resten av persongalleriet.

  Om du skulle få problemer kan du sende meg en e-post til ekkdahl krøllalfa gmail punktum com. Vil ikke «ødelegge» boka for andre, ved å fortelle slutten her :).

 4. Pingback: Ellens tråd i veven » Bloggarkiv » Rapport fra leseåret 2008

 5. Boka er super bra , men savner litt at det ikke er så komplisert at de ikke hele tiden må krangle marian dahle og cato isaksen
  osså synes jeg at du ikke skal samenlinge morderen med andre i boka men ellers er den kjempe bra 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *