«The Colorado Kid» av Stephen King

The Colorado KidTo eldre herrer, som driver ei lokalavis på ei øy utenfor kysten av Maine, forteller et av øyas uløste mysterier til den mye yngre og nyutdannede Stephanie: En ung mann, uten identifikasjonspapirer, blir funnet død på stranda våren 1980. Hvem er han, hvordan døde han, hvorfor er han på øya og hvordan kom han seg dit, er noen av spørsmålene etterforskerne og de tre avismenneskene vil ha svar på.

Bare noen få blir besvart i løpet av boka. Jeg kan leve med at mysteriet kunne forbli uløst, men jeg hadde forventet at nye saftige teorier ville dukke opp underveis i samtalen mellom de tre som foregår i løpet av en ettermiddag. Bokomslaget reklamerer at den er med i en bokserie av «hard case crime» med «hard-boiled crime fiction», og da får man visse forventninger. King følger absolutt ikke denne genren!

Språket er godt, men jeg lukter hastverksarbeid. Forfatteren unnskylder seg selv i etterordet at noen lesere kan føle seg lurt, til og med sint, men han interesserer seg mer for mysteriet istedet for løsningen, og hvordan omgivelsene tar det. Greit nok, bare ikke innen krimgenren – da burde man i hvert fall antyde hva som kunne ha hendt.

Min leseopplevelse:terningkast 2

3 thoughts on “«The Colorado Kid» av Stephen King

  1. Randi: Stephen King sier selv at leserne av denne boken vil enten elske eller hate den – men har du omtrent samme smak som meg, vil du nok havne i den siste kategorien.

  2. Pingback: Ellens tråd i veven » Bloggarkiv » Rapport fra leseåret 2008

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *