«1222» av Anne Holt

1222Toget fra Oslo til Bergen sporer av ved Finse, 1222 moh., i en forrykende snøstorm. Alle passasjerene, også de i fra den hemmelige togvogna, innlosjeres på hotellet i nærheten og er avskåret fra resten av omverdenen. I løpet av få netter blir to prester drept, og tidligere politietterforsker Hanne Wilhelmsen blir ufrivillig dratt inn i oppklaringsprossessen.

I siste bok jeg leste om Wilhelmsen, ble hun skutt – og i denne sitter hun i rullestol og har en datter sammen med hennes nye samboer Nefis. Hun har blitt mer innesluttet, til tross for at hun trenger mer fysisk hjelp enn før. Likevel klarer hun å knytte til seg nære kontakter og medhjelpere i løpet av de få døgnene hun tilbringer på Finse 1222.

Jeg liker at Anne Holt skriver i jeg-person. Det er nytt. Som leser får jeg førstehåndsopplysninger om hvordan Wilhelmsen resonnerer. Hun assosierer en del hendelser med Roald Dahl og Agatha Christie, og som ”gammel” krimelsker liker jeg disse linjene. Likevel blir historien litt for lang og uten spenning. Det er måte på hvor lenge det er spennende å høre hva de spiser, orkanen Olgas ødeleggelser og hvor mye hotellgjestene/togpassasjerene lukter. I tillegg er forfatteren lusen på viktige ledetråder.

Min leseopplevelse:terningkast 4

10 thoughts on “«1222» av Anne Holt

 1. Takk for bokomtalen.
  Denne skal jeg lese. Har akkurat satt meg opp på venteliste hos Norsk lyd- og blindeskriftsbibliotek, hvor jeg låner lydbøker.

 2. takk for aa hjelpe meg aa finne en bok av Anne Holt jeg har lyst aa lese .Det er ikke lett for noen som bor i Frankrike og som laerer norsk selv aa finne noe som sees ut interessant !
  tusen takk Ellen !

 3. Så flott å kunne hjelpe deg, Richard! Er Anne Holt pensum, eller står du fritt i å velge norske forfattere?

 4. Ellen,

  Det finnes ikke noe pensum , det er bare at jeg har en forkjaerlighet for gode krimboeker . Din blogg hjelper meg aa lese andre boeker fordi som engelske folk sier : » A variety of things is the spice of life…» derfor maa du fortsette din blogg saa lenge som mulig ! (krysser fingrene mine)

  Richard

 5. Richard: Takk skal du ha :)! Da vil jeg anbefale Gunnar Staalesen og Jo Nesbø. De er dyktige krimforfattere. Ellers skriver Unni Lindell og Karin Fossum godt, men historiene kan til tider være ujevne.

 6. Ellen: Jo Nesbø har jeg også sansen for.
  Har du lest «luftslottet som sprengtes»?
  Synes jeg hørte et eller annet sted at der skal visst finnes en bok nr. 4 også…

  Det er ikke mange gangene jeg ønsker jeg kunne se normalt, men det hender når jeg hører om nye bøker, og jeg må vente en stund før de kommer på lyd.

 7. Ellen,

  Helt enig med deg ! Gunnar Staalesen og Jo Nesboe , det er virklig foerst klass , vel skrevet krimboeker ! » Din, til doeden » var kjempig fin og de andre ogsaa! Jo Nesboe og Arnaldur Idridasson , kjaere Gud, som sies paa engelsk , det er » made in quality » ! da er du gjenforent med livet !

 8. Pingback: Ellens tråd i veven » Bloggarkiv » Rapport fra leseåret 2008

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *