«Blodføre» av Eskil Aasmul

BlodføreNATO sender 8 maratonløpere inn i Sibir for å finne testsatelitten Early Eagle, som krasjlandet i dette området i 1985. Den første som finner titanboksen med hemmelig innhold vinner en stor pengepremie. Samtidig får NATO-konsulenten Talicia Jones i oppdrag å etterforske satelittstyrten. Etter hvert viser det seg at flere av løperne blir drept, og det dukker opp en mystisk mr. Kilroy, først som myte, senere i levende live.

Forfatteren har et lettfattelig språk, og bruker mange av sine egne løpeerfaringer til å beskrive kappløpet over den sibirske taigaen. Det er mange navn å forholde seg til, og gir boka en treg start, der alle karakterene presenteres. Plottet; å bruke sivile løpere i stedet for spesialtrente soldater for å hente en død manns aske, virker usannsynlig, når det likevel brukes helikoptre for å levere matforsyninger. Handlingen reddes inn i andre halvdel, og det blir en spennende slutt.

Dette er debutboken til Aasmul, og den virker lovende. Jeg håper det kommer mer.

Min leseopplevelse:terningkast 4

2 thoughts on “«Blodføre» av Eskil Aasmul

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *