«Snømannen» av Jo Nesbø

Flere gifte kvinner med barn forsvinner fra Bergen og Oslo i et tidspenn fra 1980 til i dag (2004). Et av fellestrekkene er at det skjer ved årets første snø, og en snømann kan sees i nærheten av forsvinningsstedet. Kort tid etter førstebetjent Harry Hole får ansvaret for å lede etterforskingen, mottar han et anonymt brev undertegnet «Snømannen». Han mistenker en seriemorder står bak og det blir et spennende kappløp.

Dette er den 7. boka om Harry Hole. Han har rundet førti og sliter fremdeles med alkoholen. I privatlivet føler han at han mister noe viktig i livet sitt når Rakel, hans eks-kjæreste, snart skal gifte seg med Mathias. I arbeidslivet får han sitt kvinnelige motstykke i samarbeidspartneren Katrine Bratt. De tenker likt, har samme interesser og kommer raskt på bølgelengde med hverandre.

Allerede fra første side er jeg rett inne i handlingen, og klarer knapt å legge boka fra meg. Det eneste jeg kan sette fingeren på er at Jo Nesbø bruker mye energi på å lede leserne vekk fra den egentlige gjerningsmannen. Hvis man er observant kan man snappe opp viktige ledetråder tidlig i romanen. Uansett: etter denne boka er ikke snømenn det de en gang var …

Min leseopplevelse:terningkast 5

3 thoughts on “«Snømannen» av Jo Nesbø

  1. Elsker bøkene til Jo Nesbø, han skriver rasende godt. Men Frelseren er den beste hittil, der han Frelsesarmeen har hovedrollen. Leseren får innblikk i Frelsesarmeen på en helt annen måte enn man kunne tenke seg i forbindelse med armeen, og alle eiendommene de eier, hvor det stadid skjer mord. I boka.

  2. Hei Viktor! Jeg likte «Frelseren» også veldig godt. Jo Nesbø får fram det som kan ulme og boble i lukkede og kristne rom, på en respektfull måte – uten latterliggjøring.

  3. Pingback: Ellens tråd i veven » Bloggarkiv » «Panserhjerte» (2009) av Jo Nesbø

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *