«Gutten som hadde svar på alt» av Vikas Swarup

Ram Mohammad Thomas, som lever i slummen i Mumbai, vinner 1 milliard rupier i et nyoppstartet indisk TV-show som ligner på ”Vil du bli millionær”. Det viser seg at folka bak showet ikke har premien for hånden, og for å redde egen ære får de Ram arrestert for juks og bedrageri. Ram må overbevise sin advokat hvordan han kunne klare å svare rett på alt, til tross for manglende skolegang og familie.

Det blir en spennende reise i Rams liv. Han viser oss Indias spennvidde fra overdådige palasser til fattige slumstøk gjennom jobber han har hatt som bl.a. tigger, tjener, guide og kelner. På en underfundig måte bidrar menneskene han har truffet fra de forskjellige miljøene, til svarene på spørsmålene som stilles på TV-showet. I løpet av 12 spørsmål og kapitler, får vi innblikk i Rams oppvekst. Det er enkelt og respektfullt fortalt, og noen av historiene tar del i hverandre.

Swarups debutbok er herlig forfriskende. Man kan lese den sakte, nyte hvert kapittel for seg og le litt av disse karakterene som etter hvert trer frem. Eller man kan lese den raskt for å få med seg den spennende slutten. Uansett lesemåte: den gir en god og positiv følelse.

Min leseopplevelse:terningkast 6

3 thoughts on “«Gutten som hadde svar på alt» av Vikas Swarup

  1. Pingback: Ellens tråd i veven » Bloggarkiv » Rapport fra leseåret 2008

  2. Pingback: Ellens tråd i veven » Bloggarkiv » 15 bøker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *