«Det mørke tårn V – Ulvene» (2003) av Stephen King

det_morke_tarn_v På vei mot det mørke tårn møter Roland, Eddie, Susannah og Jake mennesker fra Calla Bryn Sturgis, en landsby i Mellomverdenen som trenger hjelp mot ulvene. De er noen mystiske vesener med laservåpen og hester som kommer til landsbyen ca. hvert 20. år, og tar med seg et barn fra hvert tvillingpar. Senere kommer de bortførte tvillingene tilbake som brekt, tilbakestående og enorme av vekst. Det er bare noen dager til neste angrep og Ka-tet må planlegge en måte å hindre det på.

I den 5. boka av 7 i fantasyserien om «Det mørke tårn» synes jeg ikke King bringer oss noe nærmere tårnet og dets mysterier, men han gir en glimrende beskrivelse av folket og miljøet i Mellomverdenen. Det som trekker ned er alle reisene tilbake til New York i 1977, for å redde en rose! De virker forvirrende og forstyrrende på rammefortellingen.

Siden tårnet, som er i ferd med å ødelegges, holder sammen alle mulige verdener, dreier også alle forfatterens univers rundt dette merkelige navet. Dermed havner presten fra boka «Salems Lot» i denne landsbyen og får en sentral rolle. Stephen Kings eget navn blir også nevnt som en mulig hjelper og dermed blir slutten litt meta.

Min leseopplevelse:terningkast 4

One thought on “«Det mørke tårn V – Ulvene» (2003) av Stephen King

  1. Pingback: Ellens tråd i veven » Bloggarkiv » «Det mørke tårn VI – Susannahs sang» (2009) av Stephen King.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *