«Mørkemannen» (2008) av Unni Lindell

morkemannen Cato Isaksen og Marian Dahle fortsetter sitt turbulente samarbeid som politietterforskere i en ny sak. Ei dame i 50-årene blir observert av naboer da hun dyttes utenfor balkongen sin i 7. etasje på Stovner og dør. Dette bringer dem til en campingplass i Østfold, der en ansatt frykter for livet og ei kvinne har blitt voldtatt og drept flere år tidligere. Marian fatter mistanke om at disse sakene kan ha sammenheng.

Konfliktene mellom Cato og Marian begynner å bli altomfattende, irriterende og overskygger hele kriminaletterforskningen. Hennes ulovlige metoder kan ikke unnskyldes av hennes vanskelige barndom, det blir for lettvint eller rett og slett for tragisk.

Jeg likte den forrige boka «Honningfellen» veldig godt, fordi kontrastene fungerte og drev handlingen framover. Her overdrives de – og jeg synes det nesten blir for ekkelt. Likevel henger de forskjellige handlingene sammen, men noen mørkemenn er muligens redningsmenn.

Min leseopplevelse:terningkast 3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *