«Se deg ikke tilbake» (1996) av Karin Fossum

se_deg_ikke_tilbake Ei 6-årig jente meldes savnet, men dukker opp mange timer senere sammen med Raymond, en mann med Downs syndrom. Ved en tilfeldighet forteller jenta om deres oppdagelse av et lik ved et skogstjern. Det viser seg å være 15-årige Annie Holland. Konrad Sejer og Jacob Skarre etterforsker saken, og kan ikke finne noen som har til hensikt å drepe skoleflinke, sportye og barneglade Annie. Derfor er det noe som skurrer.

Karin Fossum har sin egen gode måte å beskrive karakterene sine på. Man blir litt glad i dem uansett om de er einstøinger, drapsmenn, drepte eller etterlatte.

Oppbyggingen av dramaet er perfekt; som leser gruver jeg meg til hva innledningen vil bringe, men så skjer det ei vending og hovedhandlingen er om noe helt annet. Slutten har ikke samme kvalitet, men spenningen holder gjennom hele boken.

Min leseopplevelse:terningkast 5

3 thoughts on “«Se deg ikke tilbake» (1996) av Karin Fossum

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *