«Kalde hjerter» (2008) av Gunnar Staalesen

kalde_hjerter Hege Jensen, ei prostituert kvinne, engasjerer privatetterforsker Varg Veum for å finne venninna og kollegaen Maggi Monsen som er forsvunnet. Det viser seg at Maggis bor har rømt fra fengselet på samme tidspunkt. I jakten for å finne dem, rulles det opp bitre minner om en stjålet barndom omgitt av kalde hjerter.

Jeg har alltid likt den ensomme ulven og anti-helten Varg Veum, som har utdanning og arbeidserfaring i barnevern. I de fleste bøkene, og også i den 16. boka om Veum, har han bruk for sin bakgrunn i sitt møte med mennesker som har en vanskelig fortid.

Selv sier han: «Kanskje var vi alle medskyldige, hver jævla satan som ikke fikk øynene opp i tide. Kanskje bar vi alle på generasjoners skyld overfor de svakeste, de yngste og mest ubeskyttede.»

Min leseopplevelse:terningkast 5

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *