«New Moon» av Stephenie Meyer

newmoon Spoiler alert! Hvis du ikke har lest Twilight, må du stoppe her! Resten vil bare avsløre forrige bok.

Da Bella fyller 18 år og får et papirkutt i fingeren, skjønner vampyren og kjæresten Edward hvilke farer han utsetter henne for som menneske og reiser vekk. I sin ensomhet prøver Bella å gjenoppbygge seg selv, og finner trøst i å være sammen med barndomsvennen Jacob. Likevel savner hun Edward, og oppdager at han snakker i hodet hennes hvis hun oppsøker fare.

Drivet ligger i om Bella vil overleve sine ekstreme stunts og om Edward er så prinsippfast at han ikke kommer tilbake. Det er også et overraskelsesmoment da det avsløres hva Jacob egentlig er, og Bellas tiltrekning til Jacobs team.

I sin 2. bok i Twilight-sagaen klarer Stephenie Meyer enda en gang å fange oss lesere inn i hennes eventyr om interaksjoner mellom mennesker, vampyrer og varulver/shapeshiftere. Det eneste jeg har å utsette boken på er den lange midtsekvensen. Vi leser skjønner hva Bella har å stri med, men 400 av de 563 sidene kunne ha vært komprimert, og likevel ha samme kvalitet.

Min leseopplevelse:terningkast 5

One thought on “«New Moon» av Stephenie Meyer

  1. Pingback: Ellens tråd i veven » Bloggarkiv » «Eclipse» av Stephenie Meyer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *