«Eclipse» av Stephenie Meyer

eclipse Spoiler alert! Hvis du ikke har lest «New Moon» og «Twilight», må du stoppe her og lese dem! Dette vil bare bli avsløringer av en ellers så god historie.

En horde med nyfødte vampyrer står bak en serie med mord i Seattle, de skaper frykt og store avisoverskifter, etterhvert viser det seg at de er på vei mot Forks i Washington. Det fører til en rekke følelsesmessige valg; Vampyren Edward er redd for at dette kan skade kjæresten og mennesket Bella og søker hjelp hos varulven Jacob for å beskytte henne,  Jacob elsker Bella, men hun har vanskeligheter med å kombinere vennskapet til Jacob og kjærligheten til Edward.

Konflikten mellom Bellas ønske om å bli en sterk og udødelig vampyr, og Edwards håp om at hun skal få oppleve alle høydepunkter i et menneskes liv, har ligget latent i alle Twilight-bøkene, men i «Eclipse» begynner hun å tvile. Selv om hun har fått en framtidig lovnad fra Cullen-familien om å bli vampyr etter high school, begynner hun å tenke på konsekvensene. I tillegg ønsker Edward noe tilbake.

Stephenie Meyer har igjen klart å skrive en spennende og humoristisk fortsettelse, og hun beskriver småbyen Forks i Washington på en slik måte at jeg skulle ønske å kunne gjenoppleve tenåringstiden min der. Et av høydepunktene i boken er da Bella og Jacob ligger sammen i en sovepose, mens Edward ser på. Replikkvekslingen er utrolig morsom! Likevel, her som i «New Moon»; det kvernes litt for mye på de samme problemstillingene.

Min leseopplevelse:terningkast 5

One thought on “«Eclipse» av Stephenie Meyer

  1. Pingback: Ellens tråd i veven » Bloggarkiv » «Breaking Dawn» (2008) av Stephenie Meyer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *