Leseåret 2009

Seint, men godt. Eg gjer som Av en annen verden, Karis leseliste og Silje.

Her er mi sjølvmelding:

 • Totalt leste skjønnlitterære bøker: 37 – 0,7 bøker i uka
 • Kvinnelege forfattarar: 16
 • Mannlege forfattarar: 21
 • Bøker av norske forfattarar: 21
 • Forfattaren sin nasjonalitet: 6
 • Bøker på nynorsk: 3
 • Bøker på engelsk: 5
 • Bøker på svensk og dansk: 4
 • Bøker for ungdom: 7
 • Krimbøker: 7

Høgdepunkt:

Vonbrot:

Korleis ser di liste ut?

4 thoughts on “Leseåret 2009

 1. Hei 🙂 Fin liste og god oppsummering.
  Av de bøkene du har nevnt, så har jeg kun lest «Øya». Den havna sånn midt på treet for min del, men absolutt ingen dårlig leseropplevelse.

 2. Hei Ellen!
  Kunne ha presentert min liste, men har hatt en opptelling og den er langt fra balansert når det gjelder kjønnsfordelinga, og det liker jeg i grunnen ikke. Leser for øyeblikket atskillig flere mannlige enn kvinnelige forfattere, og legger en stor del ( men ikke all) skyld på litt.vit og nordiskfaget på UITØ, som har svært mange mannlige forfattere på pensum, og få kvinnelige. For å være sikker på at det ikke bare er en påstand, har jeg tatt ei opptelling, og bildet stemmer.

 3. «Øya» likte jeg kjempegodt, har også leste «The Return» av samme forfatter. Nesten like god. Men at du var skuffet over «Breaking Dawn», det kan jeg ikke skjønne! Jeg synes det var den beste boken i hele serien (eller kanskje «New Moon» var bedre, nei delt førsteplass), og jeg ble rent deprimert da jeg var ferdig med den, men så er jeg jo riktig besatt av hele Twilight-universet da!

 4. Pia: Eg forstår kva du meiner. Sidan «Breaking Dawn» er den siste boka i Twilight-serien, hadde eg store forventningar om korleis sagaen skulle ende. Den var ikkje dårleg, men Stephenie Meyer er ikkje på nivå med si fyrste bok, som eg synest er den beste.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *