«Fem små griser» (1942) av Agatha Christie

Etter 16 år kjem Carla til Poirot for å reinvaske mora frå drapet på faren. Han intervjuar dei som var til stades på den aktuelle dagen etter tur, på same måte som barneregla «fem små grisar», og finn nye spor.

Vi lesarar les historia på same tid som Poirot avdekker mysteriet – i presens perfektum – i fortid. Om ein klarer å halde tunga rett i munnen, og sile ut informasjonen på same tid som Poirot får den, kan ein finne ut kven som drap den eksentriske målaren Amyas Crale.

I denne boka overraskar ikkje krimdronninga med nokon store krumspring. Eit lite tips: Hold på den lille mistenkjelege kjensla heilt til siste slutt!

Mi leseoppleving:terningkast 4

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *